AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devam eden siyasi ve ekonomik gelişmeler karşısında çözümün dışında kaldığını hisseden PKK'nin, özellikle ekonomik yatırımları engellemeye çalıştığını söyledi.

 

Ensarioğlu, "PKK'yi görmezden gelen, örgütü orta yerde bırakan bir çözüm, PKK'de böyle reflekslere sebep olabiliyor. Bu çözüm sürecine PKK'yi de dahil etmek ve PKK'ye de bir çözüm sunmak zorundasınız" dedi.

 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır'da gazetecilere bölgeye hükümetin yaptığı yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Ensarioğlu, yıllardan bu yana bölgenin ve Diyarbakır'ın ihmal edilmişliği, geri bırakılmışlığından yakındıklarını, yatırımlarla birlikte hem Kürt sorununda çözüme yönelik çok büyük engelleri ortadan kaldırılacağını ve 600 bin kişinin de istihdam edileceğini söyledi. Ensarioğlu, şöyle dedi: "Bütün bu devasa yatırımlar yapılırken birileri, 'evet güzel oluyor derse, diğer taraftan demokratikleşme çalışmaları, Kürt sorunu ile ilgili, enstitülerin kurulması, Kürtçe seçmeli ders ile başlayan ana dilde eğitim yolunun açılması, propagandanın önündeki engellerin kaldırılması, kurslar marifetiyle etkinliklerin arttırılması ve basın yayın önündeki engellerin kaldırılması ile ilgili bu çabaların sürdüğü bir dönemde, geriye kalan sorunların çözümüne dair umutların da olduğu bir dönemde, evet demokratik çalışmalar sürüyor, yatırımlar devam ediyor' derseniz, o zaman silahın, şiddetin hiç bir gerekçesi de kalmıyor."

 

"PKK'YE DE ÇÖZÜM SUNMAK ZORUNDASINIZ"

Ensarioğlu, PKK'nin böylesi bir çözümün dışında tutulduğunu, bu nedenle özellikle son günlerde örgütün kamu yatırım inşaatlarında çalışan iş makinelerini yakma ve adam kaçırma gibi eylemlere yöneldiğini iddia etti. Ensarioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün silahı, mevcut şiddeti gerekçelendirme adına, çözüm arayışlarını İstikrarsızlaştırma çabaları var. Kürt sorununu çözerken, PKK'yi görmezden gelen, örgütü orta yerde bırakan bir çözüm, PKK'de böyle reflekslere sebep olabiliyor. O yüzden bu çözüm sürecine PKK'yi de dahil etmek ve PKK'ye de bir çözüm sunmak zorundasınız. Bunun adına bir takım diyalogların geliştirilmesi ve belki BDP'nin ya da AK Parti'de siyaset yapan bizlerin, biraz daha inisiyatif geliştirip çözüm adına hem diyalog yolunu geliştirmemiz, hem de yani şiddetin son bulması ile ilgili güvenlik tesis etmemiz gerekir."

 

MİTİNG YASAĞI

Önceki gün Diyarbakır Valiliği'ni ziyaret eden AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu 14 Temmuz’da BDP tarafından düzenlenecek mitinge ilişkin 'yasak' kararının yeniden gözden geçirilmesini istemişti.

 

Ensarioğlu, 'Her siyasi parti miting düzenleyebilmeli. Yasaklama bir tedbir olarak görülmemeli. Valiliğin daha vakit varken bu karardan dönmesini temenni ediyorum' diye konuşmuştu.