Bir süre önce, kesin ihraç istemiyle Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bugün karayolu ile Kütahya'ya gelen Milletvekili Bal, şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki Oteller mevkiinde karşılandı. Oluşturulan konvoyla şehir merkezine gelen Bal, Eski Otogar bölgesinden destekçi gurubu ile birlikte yürüyerek Zafer Meydanı'na ulaştı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili İdris Bal, "Ben omurgalı ve dik duran birisiyim. İstenmediğim yerde durmam. Bana her türlü iftirayı attılar, 'Köstebek' dediler. Televizyonlarda açıklama yapmamam için her türlü engeli koydular. Her türlü haksızlığa uğradım. Partimden istifa ediyorum" dedi. İdris Bal Gezi Parkı Direnişi sırasındaki hükümetin yaklaşımlarını eleştiren açıklamalar da yapmıştı.

İDRİS BAL KİMDİR?

25 Nisan 1968'de Kütahya Altıntaş'da doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Nesrin'dir.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Nottingham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Manchester Üniversitesinde aynı bölümde tamamladı.

Polis Akademisinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1998'de yardımcı doçent oldu. Polis Bilimleri Dergisi editör yardımcılığı görevini yürüttü. Fulbright programı çerçevesinde Harvard Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Merkezinde ziyaretçi akademisyen olarak bulundu. 2004 yılında doçent oldu. Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesinde ve Enstitüsünde görev yaptı. Atılım ve Başkent Üniversitelerinde ders verdi. ASAM'da kısmi zamanlı araştırmacı olarak çalıştı ve Politika Merkezi direktörlüğünde bulundu. 2010'da profesör oldu. Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. Çok sayıda makalesi ve 8 kitabı yayınlanmıştır.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Bal, evli ve 6 çocuk babasıdır.