AK Parti İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin disipline sevk edildi. Çetin'in kesin ihracı isteniyor.

Çetin ile ilgili milletvekillerinden gelen “Partimize zarar veren, parti içinde fitne yaratan konuşmalar yapıyor” şikayetleri üzerine bu kararın alındığı öğrenildi.

AK Partili Volkan Bozkır ve Ali Aşlık'ın Çetin hakkında şikayet dilekçesi verdiği ortaya çıktı. Her iki vekilin de şikayet dilekçesinde 'Büyük Rüşvet' operasyonundan sonra Çetin'in kendilerine hakaret ettiği ve suçlamalarda bulunduğunu belirttikleri öğrenildi.

Muhammed Çetin ile ilgili daha önce basında yer alan haberlerde, "parti dışından birileri tarafından istifaya zorlanıyor" şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

Çetin, Ak Parti tarafından İstanbul'da 8. sırada aday gösterilmişti.

MUHAMMED ÇETİN KİMDİR?

Muhammed Çetin,16 Kasım 1963'te Eskişehir'de doğdu. Babasının adı Muhterem, annesinin adı Memnune'dir.

Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Filolojisi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de Leicester Üniversitesinde dil öğretimi ve eğitim alanında, doktorasını ise Derby Üniversitesinde sosyal-siyasal hareketler alanında tamamladı.

Amerika Birleşik Devletleri Houston, Texas ve East Stroudsburg Üniversitelerinde sosyoloji ve antropoloji dallarında öğretim üyeliği yaptı.

24. Dönemde NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Çok iyi düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Türkmence ile orta düzeyde Fransızca ve Arapça bilen Çetin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çetin, Ak Parti içindeki Gülen cemaatine yakın milletvekili olarak biliniyor.