Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yerel seçimler öncesi belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Celalettin Güvenç, İçişleri Bakanlığı'na istifasını sundu. Pazartesi günü AK Parti Genel Merkezi'ne giderek adaylık müracaatında bulunacağını söyleyen Celalettin Güvenç, kendisine telefonla ulaşan muhabire, "Şanlıurfa Valiliği görevinden istifa ettim. Pazartesi günü adaylık müracaatını yapacağım" dedi.

Güvenç'in Urfa adaylığı için söz aldığı iddia edilirken öğrenilirken, Eşref Fakıbaba'nın bir kez daha aday gösterilmeyeceği iddiası şehirde büyük yankı buldu.

Güvenç’in nereden aday olduğu henüz kesin olarak teyit edilmedi ancak 500 kadar kişi, Topçu Meydanı'nda Vali Güvenç'in Urfa’dan aday olduğunu düşünerek adaylığını protesto etti.

Öte yandan, Celalettin Güvenç'in, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için de adı geçiyordu. Güvenç'in istifası Manisalılar tarafından da yakından izlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Şanlıurfa'da Bakan atan Faruk Çelik'i aday yapmak istediği öne sürüldü.

Bakan Faruk Çelik’in her fırsatta Şanlıurfa'dan aday olmak istemediğini dile getirirken özel toplantılarda "Fakıbaba'nın Şanlıurfa için yeterince çalışmadığını" dile getirdiği iddialar arasındaydı. Bakan Çelik’in Celalettin Güvenç'i Şanlıurfa'ya önce Vali olarak atanmasını şimdi de Belediye Başkan adaylığını sağladığı iddialar arasında.

Geçtiğimiz belediye seçimlerinde de Ak Parti’de Fakıbaba krizi yaşanmış, Eşref Fakıbaba AK Parti’den aday gösterilmeyince bağımsız olarak katıldığı seçimleri kazanmış, Ak Parti büyük bir şok yaşamıştı. Fakıbaba bir süre sonra Saadet Partisi'ne katılmıştı. Oradan da istifa eden Fakıbaba en son Ak Parti rozeti takmıştı.

Bu durumda Güvenç ve Fakıbaba ayrı ayrı aday olursa oylar bölünecek. BDP’nin de Urfa’dan çok güçlü ve mütedeyyin kesimden de oy alabilecek bir isimle iddialı bir hale gelebileceği ihtimali güçlendi. BDP birçok ilde Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Sırrı Sakık gibi güçlü isimlerle daha iddialı bir yarışa hazırlandığının sinyallerini vermişti.