HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşme yönündeki çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'la bütünleşme konusunda mutabakata vardıklarını ifade eden Kurtulmuş, önümüzdeki günlerde bu çerçevenin detaylarını konuşacaklarını kaydetti. 

Partisinin İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Erzurum'a gelen Numan Kurtulmuş, Palandöken Dağı'ndaki Polat Rönesanse Otel'de basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, bir basın mensubunun, "AK Parti ile birleşecek misiniz? Taban ve kader birliği yaptığınız arkadaşlarınızın görüşü nedir?" sorusunu cevaplandıran Kurtulmuş, iki partinin bütünleşmesine karar verildiğini ve Başbakan Erdoğan ile mutabakata varıldığını söyledi. "Bütünleşme süreci planlandığı şekilde devam ediyor. HAS Parti olarak süreci net şekilde il başkanları ve Genel İdare Kurulu üyeleriyle paylaştık. Arkadaşlarımızın kahir ekseriye ortak görüşe geldiler. Bunu değerlendirdik. Bu süreçle ilgili bütünleşmeye karar verilmiş durumda. Her iki parti açısından karar verilmiştir. Sayın Başbakan ve bendeniz süreçle ilgili ilk görüşmeleri yaptık. Gelinen nokta mutabakat daha doğrusu çerçeve konuşuldu. Önümüzdeki günlerde bu çerçevenin detayları konuşulacaktır." dedi. 

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Suriye konusunda da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın devreye girerek bölge ülkelerinin önde din adamlarıyla Süleymaniye Camii'nde namaz kılınarak birlik ve barış mesajı verilebileceğini de sözlerine ekledi. (Ntv,Sabah)