AK Parti'nin 'Haydi Bismillah' sözlerinin yer aldığı seçim şarkısı ile ilgili tartışmalar sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şarkıda dini terimlerin geçtiği gerekçesi ile YSK’ya başvurarak yasaklanmasını istedi. AK Parti, şarkı sözlerini kullanmakta kararlı olduğunu açıkladı ve CHP’yi eleştirdi. Ancak, AK Parti’nin de 2009 yılında ‘Tamam inşallah’ sözü için YSK’ya başvurduğu ortaya çıktı.

AK Parti'nin kendisini belediye başkan adayı göstermediği Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’dan bağımsız belediye başkanı adayı olarak girdiği 2009 seçimlerinde, billboardlarda 'Tamam inşallah' sloganını kullandı. Bunun üzerine AK Parti, YSK’ya başvurarak bir kısım afişlerle birlikte bu sözün yer aldığı afişin dini terim içerdiği gerekçesiyle yasaklanması gerektiğini savundu.

AK Parti’nin 23 Mart 2009 tarihli dilekçesinde, YSK'nın 2009/341 sayılı kararın 8. maddesi gereğince propaganda için kullanılan el ilanları ve her türlü matbu alan üzerinde Türk bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasak hükmünü hatırlatıp 'Tamam inşallah'ın yasaklanmasını istediği ortaya çıktı.