Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti'nin bölünüp yerine Saadet Partisi'nin iktidara geleceğini savundu. Kamalak, ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir zaman tek başına iktidar olamayacağını belirtti.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Ankara il başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. İftara; Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı ve eski Bakan Şevket Kazan, parti yetkilileri ve Ankara il ve ilçe teşkilatları katıldı.

Burada konuşan Kamalak, darbelerin asıl sahibinin Avrupa devletleri olduğunu belirtti. Avrupa devletlerinin darbeye darbe diyemediğini öne süren Kamalak, şunları ifade etti:

"Bizim gafiller de oralara yaranabileceklerini zannediyorlar. Avrupa Birliği diyorlar. Aziz milletimizi de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile tehdit ediyorlar. Diyorlar ki 'sakın bölünmeyin.' Neden, CHP gelir diyorlar. Orta yaşın üzerinde olanlar bu sözü en az kırk yıldan beri işitmektedirler. 1970'li yıllarda da Sayın Demirel diyordu ki 'sakın bölünmeyin ha.' Ne olur 'CHP gelir ha.' Emin olun CHP'yi bu millet mühürlemiştir. CHP tek başına hiçbir zaman gelemez. Kim gelir, milli görüş gelir. O zaman Demirel'in partisi Adalet Partisi bölündü kim geldi? Milli Selamet geldi. Direksiyona milli görüş erleri geçti. Sonra süreç devam etti. Anavatan Partisi bölündü kim geldi? Refah Partisi geldi. Şimdi de AK Parti bölünecek, Saadet Partisi gelecek. Buna şüpheniz olmasın." (milliyet)