Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismarla ilgili Bakan Sema Ramazanoğlu’nun “Bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

İMC’de yer alan habere göre Bakanlık, yaptığı açıklamada, Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel istismarla ilgili Bakan Sema Ramazanoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

‘ÇARPITMA VE YÖNLENDİRME’

“Bakanlık hukuki sürecin başından itibaren büyük bir hassasiyetle konuyu takip edip, bu aşağılık olayın failinin en ağır şekilde cezalandırılması için davaya müdahil olmuştur.

“Sayın Bakan ve Bakanlığın, bu ve benzer tüm olaylara yaklaşımı mağdurların kişilik haklarının korunması, suçluların da en ağır şekilde cezalandırılması şeklindedir.

“Başta çocuklarımız ve tüm toplumu olumsuz yönde etkileyen böyle bir olay üzerinden, çarpıtma ve yönlendirmelerle siyaset yapan bazı çevreler, Sayın Bakanın yaptığı açıklamaları da bağlamından kopararak ve çarpıtarak ülkemize yönelik sürdürülen karalama kampanyasına alet etmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Karaman’da bir sınıf öğretmeninin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere cinsel istismar yapıldığı iddia edilmiş, iddialarla ilgili M.B. adlı öğretmen tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Savcılığı, cinsel istismara uğradığı ileri sürülen öğrencilerle ilgili sağlık raporlarının konulduğu dosya için gizlilik kararı verdi.

Adli soruşturma devam ederken Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

İddialarla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın cinsel istismara uğradığı iddia edilen 45 çocuktan durumu belgelenen 10 çocukla ilgili hazırladığı iddianame kabul edildi.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul etti.

İlk duruşma tarihi 20 Nisan saat 09.00 olarak belirlendi.