Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki çocuk gelişimci psikolog kadroları iptal edildi, yerine imam kadrosu açıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 312 kadrosunda değişiklikler yapılırken, çocuk gelişiminde önemli yer tutan bazı kadrolar iptal edilerek yerlerine “din görevlisi” kadrosu verildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan kadro değişikliğine göre Aile Bakanlığı’nın mevcut psikolog kadrosundan 37’si, yine çocuk gelişimci kadrosundan da 37’si iptal edildi. Bunların yerine, aralarında 25 “din görevlisi”nin de bulunduğu şoför, mühendis, tekniker gibi kadrolar verildi.

Aile Bakanlığı’nın iptal ettiği kadrolar arasında 1 daktilograf, 101 sosyal çalışmacı, 37 psikolog, 37 çocuk gelişimci, 12 fizyoterapist bulunuyor. Bunların yerlerine, din görevlisi, şef, memur, yurt yönetim memuru, bilgisayar işletmeni, şoför, tekniker, teknisyen gibi kadrolar tahsis edildi.

DİYANET’TEN DE “AİLE İMAMLARI”

Diyanet İşleri Başkanlığı da, 2010 yılında yürürlüğe soktuğu “Aile İrşat ve Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi”ni sessiz sedasız değiştirmişti. Diyanet bu yönergenin yerine, “Aile ve Dinî Rehberlik Büroları Çalışma Yönergesi” adıyla yeni yönerge yayınlanmıştı.

Temmuz ayında yenilenen yönergeyle birlikte imamlara, aile yaşantısından öğrenci yurtlarına, fabrikalara kadar birçok alanda söz sahibi olma yetkisi verilmişti. Yönergeyle imamlara, çocuk evlerinden öğrenci yurtlarına, fabrikalardan gençlik merkezlerine kadar birçok alanda “manevi destek sağlama” görevinin yanı sıra, “sosyal ve ekonomik krizlere karşı” da aile bireylerine yönelik “manevi eğitim çalışması” yapma yetkisi tanınmıştı.

Yeni yönergede din görevlilerinin işlevi sıralanırken, “Aile bireylerine sosyal, ekonomik ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya kaldığı riskler ve yeni sorun alanları karşısında güçlendirmek için manevi destek hizmeti sunmak” ifadelerine yer verilmişti.

(Ali Ekber Ertük / Sözcü)