Mardin Bağımsız milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün Mardin'den belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Mardinli olan ve DTP’nin kapatıldığı davada siyasi yasak tedbiri konduğu için BDP ’ye üye olamayan Ahmet Türk, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanlığı’ndan istifa ettiği basında yer almıştı. Ahmet Türk’ün Mardin’de BDP desteğiyle belediye başkan adayı olacağı belirtiliyordu.

DTK'DEN YALANLAMA

Demokratik Toplum Kongresi ise, Mardin Bağımsız milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün Mardin'den belediye başkan adayı olmak için görevinden istifa ettiği iddialarını yalanladı.

DTK'den yapılan yazılı açıklamada, "DTK Eş başkanımız Ahmet Türk’ün  istifasıyla ilgili bugün  basında çıkan haberin doğruluk payı yoktur. Eş başkanımız Ahmet Türk halen DTK eş başkanı olarak görevine devam etmektedir" denildi.

MARDİN’DE YARIŞ KIZIŞACAK

Son araştırmalara göre yeni büyükşehir olan Mardin’de BDP yüzde 9 oranındaki oy farkını kapattı ve AKP’yi bir puanla geçti.

Büyükşehir olan İçişleri Bakanı Muammer Güler’in memleketi Mardin’de, belediye sınırları genişledi ve il mülki idare sınırlarına çıktı, seçmen sayısı da arttı. Böylelikle en uzak köy ya da belde de yaşayanlar da, Büyükşehir için oy atacak. Artan seçmenin tercihi ise daha çok BDP’den yana oldu.