Tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, mahkemede verdiği ifadede, " Sağlığım için riskli bir karar. Ömrüm barış mücadelesi vermekle geçti. Hakkımda verilen karar kesinlikle siyasidir” dedi.

Yerine kayyum atandıktan sonra bugün tutuklanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, savunmasında suçlamaları kabul etmedi.
 
“Örgüt üyeliği”nden tutuklanan Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Türk, hakkındaki "Belediyede çalışan işçilerin PKK'lilerin akrabası olması", "Bagok Dağı Bendere Mevkii’nde bulunan Bagok Mezarlığı’nın yapılması", "Anadilde eğitim veren anasınıflarının yapılması" gibi suçlamalara yanıt verdi.
 
‘SAĞLIĞIM İÇİN RİSKLİ BİR KARAR’
 
Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen 74 yaşındaki Ahmet Türk, "Sağlığım için riskli bir karar. Ömrüm barış mücadelesi vermekle geçti. Yıllar boyunca halkım için çalıştım. Hakkımda verilen karar kesinlikle siyasidir. Gizli tanık ifadelerini kabul etmiyorum, iftiradır" dedi.
 
Mardin E Tipi Cezaevi’ne götürülen Türk'ün avukatı Erdal Kuzu ise, yapılan suçlamalara itiraz ettiklerini söyledi.
 
Soruşturmanın hala devam ettiğini belirten Kuzu, dosyada gizlilik kararı olması nedeniyle tutanak beyanının kendilerine verilmediğini belirtti.
 
BİLGEN TÜRK'ÜN İFADESİNİ PAYLAŞTI
 
HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen de, Ahmet Türk'ün yaptığı açıklamaları paylaştı. Bilgen'in Twitter hesabında yaptığı paylaşımlara göre, Türk'ün ifadeleri şöyle:
 
"Ben içeri girmişim, girmemişim, ne olacak ki!.. Mesele, bu kan nasıl duracak, o nasıl çözülecek, bu kan, bu kan nasıl duracak. Barış için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyarız. Aldatmaya kalkmayın, ipe un sermeyin,dürüst olursanız bu barış gerçekleşir. Diyarbakır Cezaevi’nde kimsenin hayal edemeyeceği işkencelerle karşı karşıya kaldık. Ama inanın kimseye nefretle bakmadık. Tüm halkların özgürleşme mücadelesini yürütüyoruz. Kürtler özgürleşmeden hiçbir halk özgürleşmez."

(Kaynak: DİHABER)