Rojava'da Kobani’ye yönelik Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarını değerlendiren BDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk “Genç olsaydım Kobani’ye giderek halkımın saflarında IŞİD çetelerine karşı savaşırdım” dedi. Türk, Kerkük Kürtler için ne ifade ediyorsa Kobani’nin de onu ifade etmesi gerektiğini söyledi. KDP ve tüm Kürt örgütlerini ideolojik, siyasal farklılıkları bir yana bırakarak Kobani direnişine destek olmaya çağırdı.

“Hayatım boyunca silaha ve şiddete karşı duran biri olarak, şu anda sağlık durumum ve yaşım elverseydi Kobanê'ye giderek, katliamcı IŞİD çetelerine karşı halkımın safında yer alırdım” diyen Mardin Büyük Şehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, IŞİD'in bir halkı yok etmek için uyguladığı vahşete karşı kendini savunmak ve direnmek dışında bir seçeneğin kalmadığını söyledi.

‘SINIRDA BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK YETERLİ DEĞİLDİR’

Kobani’nin düşürülmesinin tüm Kürdistan parçalarının düşürülmesi anlamına geleceğine işaret eden Türk, Kürtlerin Kobani’de kendi onurlarını savunduklarını ifade ederek dünyanın ise Kürtlerin çetelerin saldırılarına sessiz kaldığını söyledi.

Türkiye'de yapılacak olan eylemlerin basın açıklaması ile destekleme düzeyini aşması gerektiğine de dikkat çeken Türk, “Kobani için farklı projeler üretilmeli. Herkes Kobanê savunmasında yer almalıdır” diye konuştu.

‘KERKÜK KOBANİ, KOBANİ KERKÜK’TÜR’

Kobani’nin Kürtler için Kerkük kadar önemli olduğunu vurgulayan Türk, dört parçada siyaset yapan Kürtlere ulusal birlik içerisinde hareket etme çağrısında bulundu.

Kürtlerin Kobani’de soykırıma tabi tutulmak istendiğine dikkat çeken Türk, buna rağmen Kürt siyasi parti ve örgütlerinin sessizliğini anlamadıklarını kaydederek bu suskunluğun hiçbir izahı olamayacağını belirtti.

Siyaseten farklı olmanın suskunluğa gerekçe olamayacağının altını çizen Türk, şunları söyledi: “Bu tür bir anlayışı artık Kürtler kabul etmez. Bir yerde halkın katlediliyorsa orada olacaksın ve halkını savunacaksın. Dinimizde de bu böyledir bir yerde zulüm varsa ve bu zulme sessiz kalıyorsanız sizler de bu zulmün ortağısınız demektir. Kimse halkına yapılan zulme ortak olmanın vebalini taşıyamaz.”

Türk son olarak “Kobani Kerkük’tür, Kerkük Kobani’dir” diyerek tüm Kürtleri ulusal birlik anlayışı içerisinde ortak direnişe davet etti. (ANF)