Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk bir araya geldi.

Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görevden alınan Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk bu sabah J.W Marriott otelde bir araya geldi.

Türk’ün yanı sıra Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık da görüşmeye katılırken, ikiliyi Kürdistan Bölgesel Hükümeti Sözcüsü Safeen Dizayee karşıladı. Görüşmede Kürdistan Başkanlık Divanı Başkanı Dr. Fuad Hüseyin de bulundu.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk, “Başkan Barzani, Kürtler için çok önemli bir aktör, savaşın son bulması ve barışın gelmesi için rolünü yerine getirmesini istiyoruz. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve arkadaşlarımızın serbest bırakılması yeniden diyalogun yolunu açabilir. Sayın Barzani de serbest bırakılmalarını istemekte” ifadelerini kullandı.

Toplantıda tutuklu vekiller ve belediye başkanları gündeme geldiği bildirilirken, bu konuya dair Türk, “Bizim isteğimiz Barış için yeni adımların atılması. Parlamenterlerimiz ve birçok şehirdeki belediye başkanlarımız bugün zindanlarda. Bugün yürütülen bu siyaset Kürt ve Türk halkının geleceği için iyi değil. Bizim isteğimiz siyasette diyalog ve barışın devam etmesidir” dedi.

Barzani, saat 12.00’de Başbakan Binali Yıldırım ile görüşecek. (Kaynak: Dihaber)