Mardin Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk, Türkiye'deki 6 Haziran seçim faaliyetleri kapsamında Hamburg'da bir dizi görüşme ve konuşma yaptı. Ziyaretine Hamburg Alevi Kültür Merkezi ile başlayan Ahmet Türk, daha sonra yaklaşık bin kişinin dinlediği konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Ahmet Türk, konuşmasında, seçimler ile  "Atalarımızın Ermeni ve Süryani halkErmeni ve Süryanilere yönelik soykırımlara ilişkin konuştu.

Ahmet Türk, ilkin Ermeni ve Süryanilere yapılan soykırımı hatırlatarak yaptığı konuşmada şunlar söyledi:

"ATALARIMIZIN ERMENİ VE SÜRYANİ HALKINA YAPTIKLARINDAN UTANÇ DUYUYORUZ"

"Bizi bugünlere getiren kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Halkımızın özgür olması coğrafyamızdaki Ermeni'nin, Süryani'nin, Ezidi'nin ve herkesin özgür olması anlamına geliyor.Türkiye'nin demokrasi güçleri ile yeni bir yaşamın nüvelerini atıyoruz. Bütün çalışmalarımızın temelinde halkların kardeşliği espirisi vardır. Atalarımızın Ermeni ve Süryani halkına yaptıklarından dolayı utanç duyuyoruz. Ermeniler ve Süryaniler ne zaman bu kadim toprakları terk ettiyse o zaman yoklukla ve fakirlikle tanıştık. Onlar ülkemizin zenginliğiydiler.

"1911 yılında İttihat ve Terakki Partisi’nin aldığı kararlar tüm Cumhuriyet tarihi boyunca uygulandı ve aynı anlayışı bugün hâlâ sürmekte. 1914-15 yıllarında devlet bu kararları gerçekleştirirken ne yazık ki Kürt halkı da açık bir şekilde kullanıldı."

"SENELERCE BAĞIMSIZ ADAYLARLA SEÇİMLERE GİRDİK"

Ahmet Türk devamla seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve özetle şu çarpıcı açıklamaları yaptı:

"Seçimlere senelerdir yüzde %10 barajından dolayı bağımsız adaylarla girdik. 6 Haziran seçimleri sonrası barajı aşamazsak ve TBMM'ye giremezsek onlar düşünsünler."

"BARAJA TAKILIRSAK BUNDAN SONRASINI DEVLET DÜŞÜNSÜN"

"AKP bizden  'çözüm süreci' adına adeta sadakat bekliyor. Demokrasiye inanıyorlarsa önce barajı düşürsünler. Yoksa seçim barajını her türden demokratik girişimlerimizle zorlayacağız.

"Halkların kurtuluşu için silah artık yalnız başına yetmiyor. Bunun yanı sıra siyasetin kapısını aralamamız gerek. Savaşta kazandıklarınızı siyaset masasında yitirebilirsiniz. Türkiye halkına karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği HDP olarak seçimlere gireceğiz. Bunca direnişe ve bedele rağmen barajı geçmezsek bu şehitlerimize yapılmış bir hakaret olarak alnımızda kara leke olarak duracaktır. Seçim barajına takılıp seçilmezsek de bu vebal devletindir. Bizler de kendi kaderimizi kendimiz tayin ederiz. Bundan sonrasını devlet düşünsün."

(Avrupa Postası, Demokrat Haber)