HDP'nin seçim çalışmalarına destek vermek için İzmir'e gelen Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık, kentte yaşayan Mardinliler ile bir araya geldi. İzmir Mardinliler Federasyonu binasında düzenlenen halk toplantısında konuşan Ahmet Türk, 1 Kasım seçimlerinin sistemi değiştirmeye yönelik bir hamle olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "1 Kasım'da alınacak sonuçlar bunların iktidarına son verirse barış da gelecek kardeşlik de" dedi.

'BUNLAR SON ÇIRPINIŞLARI'

DİHA'nın haberine göre, İzmir'de yaşayan Mardinli yurttaşlarla bir araya gelen Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün seçime ilişlin değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

"7 Haziran'da halkımızın verdiği cevap Türkiye'de Kürtsüz bir siyaset olmayacağını göstermiştir.

Bizim meselemiz parlemento değil. Ancak 7 Haziran'da aldığımız başarıyı biz güçlü hale getiremezsek bu savaş politikaları ile Kürtleri sindireceklerine inanacaklar ve Kürtlerin üzerine halkların üzerine gelecekler. Bu nedenle 1 Kasım seçimleri çok önemlidir. Bir var olma ve sistemi değiştirmeye yönelik bir hamle olarak görmek lazım. Kürtler'in 1 Kasım'da alacakları sonuçlar bunların iktidarına son verirse barış da gelecek kardeşlik de gelecek. Bunlar son çırpınışlarıdır.

Burada yürüttükleri (AKP'nin) politika yalnızca Kürtleri inciten bir politika değil tüm emekçileri halkları incitmektedir. Bugün Türkiye'ye baktığınızda üniversitelere hayat hakkı yok. Yargıyı istedikleri gibi dizayn etmeye çalışıyorlar. STK'leri, medyayı susturmak ya da kendi lehine çevirmek için ağır baskıları gerçekleştiriyorlar. Bunun ismi faşizmdir başka bir şey değil. Bugün yürütülen siyaset budur. Faşist diktatörlüktür. Bizim karşı çıkmamız gereken budur. Bu halk gerçekten bir çok şeyi değiştirebilecek iradeye sahiptir. Yeter ki birbirimizi anlayalım birbirimize destek verelim. Bu zulümden kurtulalım onları mahkum edelim. Ortadoğu halklarının geleceğini güvence altına alacak bir duruşu gösterelim."