HDP'nin siyasi yelpazenin farklı kesimlerinden tanınan isimleri aday göstereceği iddialarına bir yenisi daha eklendi: ANA Parti Genel Başkanı Ahmet Özal.

Radikal'den Barış Avşar'ın haberine göre son olarak Celal Doğan'ın HDP'nin adaylık teklifini kabul ettiğini açıklamasının ardından şimdi de eski cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu ve ANA Parti Genel Başkanı Ahmet Özal'ın ismi gündemde. Önceki gün Özal'la öğle yemeğinde buluşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Radikal'e yaptığı açıklamada görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi verdi.

ADAYLIĞI GÜNDEME GELEBİLİR

Özal'la görüşmelerinin TBMM'de gerçekleştiğini belirten Tan, "Buluşmamızın öncelikli gündemi kendilerinin ve bizim neler yaptığımız, siyasette mevcut durumu nasıl değerlendirdiğimizdi. Ahmet Özal zaten bir siyasi partinin genel başkanı" dedi. Ancak Tan, seçim için Özal'ın partilerinden adaylığının da gündeme gelebileceğini reddetmedi.

HDP'de adayların başvuruları 5 Mart itibariyle tamamlandı, ancak parti dışından aday gösterilecek isimler için adaylık başvuruları halen alınabiliyor.

ANA PARTİ GÖRÜŞMELERİ DOĞRULADI

ANA Parti kaynakları ise HDP ile görüşmelerin devam ettiğini doğrulayarak Ahmet Özal'ın adaylığını da kapsayan bir ittifak kurulmasının söz konusu olabileceğini ifade etti.