Ahmet Hakan, kendisine verdiği röportajda Berkin Elvan'la ilgili sözlerinden dolayı eleştirilen Yavuz Bingöl'ü, kendini ifade etmesi adına programına davet etti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan’ı yuhalatmasına ‘insani‘ dediği için eleştiri yağmuruna tutulan sanatçı Yavuz Bingöl hakkındaki eleştiriler devam ediyor.

AHMET HAKAN'DAN YAVUZ BİNGÖL'E DAVET

Ahmet Hakan, son olarak Yavuz Bingöl’ü 'aklamaya' yönelik bir yazı kaleme almıştı, ardından CNNTürk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' adlı programına kendisini açıklaması ve özür dilemesi adına, Hürriyet'teki köşesinden Yavuz Bingöl'e davet gönderdi.

"EĞER SÖZLERİNİN ÇARPITILDIĞINI DÜŞÜNÜYORSA..."

Ahmet Hakan, ”Eğer sözlerinin çarpıtıldığını düşünüyorsa, nerede, nasıl ve hangi biçimde çarpıtıldığını canlı yayına çıkıp açıklamalıdır Yavuz Bingöl” diye yazdı; ”Benim programıma çıkabilir, başka arkadaşların programlarına çıkabilir. Bütün programlar emrine amadedir” ifadesini kullandı.

İşte Ahmet Hakan'ın o yazısından ilgili bölüm:

”Eğer kendisini iyi ifade edemediğini, yanlış anlaşılmaya meydan verdiğini düşünüyorsa… Yine çıkıp kendisini daha iyi bir şekilde ifade etmeli ve yanlış anlaşıldığı yönleri ortaya koymalıdır Yavuz Bingöl.

 Eğer yaptığı kıyaslamayı yanlış buluyorsa, hatalı bir kıyaslama yaptığını düşünüyorsa… Kendisiyle röportaj yapan kişiyi töhmet altında bırakmaya tenezzül etmeden çıkıp yaptığı hatalı kıyaslama için özür dilemelidir Yavuz Bingöl.”

 "KISACASI KİMSE LİNÇ EDEBİYATI YAPMASIN"

”Kısacası… Kimse “linç edebiyatı” yapmasın. Kimse “Ama sözleri çarpıtıldı” yalanına sığınmasın. Bütün mecralar, bütün ekranlar, bütün programlar, bütün manşetler Yavuz Bingöl’ün emrindedir. Buyursun. Anlatsın derdini… Anlatsın kendisini… Ne demek istediğini açıklasın.”

(gazeteport)