Ahmet Altan, dün ilk kongresini yapan HDP'yi, "Bu ülkeyi demokratikleştirecekseniz daha ilk günden 1-0 mağlup başladınız." sözleriyle eleştirdi.

Bir dönem Taraf gazetesinde kaleme aldığı yazılarla Türkiye gündemini belirleyen isimlerden biri olan Ahmet Altan, bir süredir ortalarda görünmüyordu. Zaman zaman Twitter hesabından açıklamalar yapan Altan, son açıklamasında BDP'nin 'Batı Kolu' olarak yerel seçimlere girecek HDP'yi eleştirdi .

"BİJİ BDP"

2014 yerel seçimleri için farklı bir strateji belirleyen BDP, batı illerinde yerel seçimlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) olarak girme kararı aldı. İlk kongresini dün gerçekleştiren HDP'de genel başkanlığa İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel getirildi. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yapan Ahmet Altan "Biji BDP" ifadesini kullandı .

"YAZIK OLDU SIRRI SÜREYYA'YA"

Açıklamasının devamında Türkiye'de iktidar olabilmenin formülünü de açıklayan Altan, Kürtlerden ve dindarlardan oy alamayan bir partinin AK Parti'nin karşısında tutunamayacağını savundu.

Altan açıklamalarına şöyle devam etti: "Yazık oldu Sırrı Süreyya'ya. Eğer Kürtler olarak her kesim için bu ülkeyi demokratikleştirecekseniz daha ilk günden 1-0 mağlup başladınız maalesef. Dindarlar ve Kürtlerin oyunu alamayan bir parti Türkiye'de iktidar olamaz. Maalesef HDP bu boşluğu dolduramayacak .

"ALTERNATİF ÇIKAMIYOR"

Dünkü kongre bunun göstergesi. Bunu anlayamayan herkes AKP için çalışıyor demektir. Çünkü her iki kesimden de en fazla oyu AKP alıyor. Maalesef alternatif çıkamıyor .

"TÜRKİYE'DE İKTİDAR OLMANIN FORMÜLÜ"

AKP'ye alternatif olacak parti Türkiye'nin tamamını kucaklamalı. Olmazsa olmaz şartı dindarlardan ve Kürtlerden oy alabilmeli. Sosyal dokuyu bilmeyenler sosyalist olamaz, olsa olsa sosyal-elit-ist olur." (haberler.com)