Gazeteci-yazar Ahmet Altan katıldığı bir televizyon programında, HDP’nin politikasını çok beğendiğini söyledi. Altan, “HDP’nin politikasını çok beğeniyorum. HDP bu seçimde yüzde 10 barajını geçerse, bir sonraki seçimde ana muhalefet partisi olur. Demokrasi dendiği anda HDP herkesin hakkına sahip çıkıyor” dedi.

Bugün TV’de Erkam Tufan’ın sunduğu Analiz programına katılan Altan, Erdoğan ile TSK'nın anlaştığı iddiasında da bulundu.  

Altan'ın konuşmasından ilgili bölümler şöyle:

'ERDOĞAN’LA ORDU ANLAŞIYOR'

Türkiye’deki en tehlikeli şey gerçekleşiyor. Erdoğan’la ordu anlaşıyor. Harp Akademileri’ndeki konuşması çok tarihi bir konuşma. Orduyu aklıyor. MGK’dan paralel diye karar çıkıyor. MGK anayasal bir kurum değil mi? Bildirileri anayasaya uygun olmak zorunda. Hukukta paralel diye bir madde var mı? Onu imzalayan adamların hepsi paralele başka bir anlam yüklüyorlar. Hukuk dışında birleştikleri zaman iş çok tehlikeli bir yere gider.

'HDP BARAJI GEÇERSE BİR SONRAKİ SEÇİMDE ANA MUHALEFET PARTİSİ OLUR'


HDP’nin politikasını çok beğeniyorum. HDP bu seçimde yüzde 10 barajını geçerse, bir sonraki seçimde ana muhalefet partisi olur. Demokrasi dendiği anda HDP herkesin hakkına sahip çıkıyor. Barışı savunuyor, demokrasiyi savunuyor, laikliği savunuyor.

Şu anda AKP medyası sadece orduyu darbecilikle suçlamıyor. Çarşı darbeci, cemaat darbeci, Geziciler darbeci, Demirtaş darbeci. Asla darbeci olduğunu söylemedikleri tek kurum ordu. Bunun tuhaflığına şaşmıyor musunuz? Niye demiyorlar, çünkü ittifaka gidiyor.