Ağrı'da BDP'nin seçimi kazanmasının ardından AKP'nin itirazı üzerine YSK'ya gönderilen "oyların yeniden sayılması" itirazı, bugün İl Seçim Kurulu'na iade edildi.

İlçe Seçim Kurulu da, İl Seçim Kurulu'nun gönderdiği AKP itirazı için yeniden toplandı. Alınan bilgilere göre  toplantıda, kurul üyeleri itirazı oy çokluğuyla reddetti.

BDP Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, “Ağrı'da 3'e karşı 4 oyla AKP'nin itirazlarını ilçe seçim kurulu reddetti” dedi.  Beştaş, “Ağrı'da kaçıncı itiraz ve ret kararı takip edilemiyor farkındayız. Yasal olarak itiraz hakları hala var ama içi boş itirazlar. İspatlayamazlar” diye ekledi.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Twitter hesabı üzerine yaptığı açıklamada “Ağrı BDP'nin kesin sonuç. Hayırlı olsun” dedi.

30 Mart’tan bu yana AKP’liler en az 14 kez sonuçlara itiraz etti.  Bu duruma tepki gösteren BDP Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık,  “Bunun adı seçim, halkın iadesi değil, halkın iradesini gasp eden bir yaklaşım var” demişti. Sakık, bu durumu görüşmek üzere Ankara’da İçişleri Bakanlığı ile de görüşmelerde bulunarak kaygılarını ifade etmişti.

Adil ve eşit koşullarda bir seçim kampanyasının yürütülmediği ortamda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP),  30 Mart yerel seçimlerinde gayrı resmi sonuçlara göre 3'ü büyükşehir belediyesi olmak üzere en az 11 il, 68 ilçe ve 23 beldede kazandı. 

Mardin, Ağrı ve Bitlis BDP'nin belediyelerine katılan yeni kentler olurken,  Diyarbakır, Batman, Van, Dersim, Siirt, Hakkari, Şırnak ve Iğdır'daki belediyeler korundu. (ANF)