Ağrı’da 30 Mart’ta da Ak Parti ile BDP arasında büyük çekişmeye sahne olan, itirazlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi nedeniyle bugün yenilenen belediye başkanlığı seçimini BDP kazandı. BDP’li Sırrı Sakık, Ak Parti adayı Hasan Arslan’a yaklaşık 5 bin oy fark yaptıklarını açıkladıktan sonra BDP’liler kutlamalara başladı.

Ağrı Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre kazanan BDP adayı Sırrı Sakık CNN TÜRK canlı yayınında seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Sakık, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“30 Mart’ta da halkımız iradesini beyan etmişti. Bir kez daha tekrar etti. Kazası belasız bir seçim atlattık. Kenti germeye çalıştılar. Halk iradesini bir kez daha ortaya koydu. Burada kazanan aslında barış olmuştur. Acının coğrafyasını halkımızla birlikte barışın coğrafyasına dönüştürmek için görev talep ettik. Barışı çok önemsiyoruz. Birileri üzülüyorsa barış karşıtlarıdır. A’dan Z’ye barış istiyoruz. Barış aktörleri bu süreci kazasız belasız şekilde ete kemiğe büründürmüştür. Bugünkü sonuç da barışın zaferidir. Ağrı’da önemli bir mesaj vardı. Ağrı, ‘Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırın’ diyor.  ‘Projesi olmayan tek belediye başkan adayıyım’ demiştim. Halk da inandı. Önce önümüzü göreceğiz. Bu kentin imkanlarıyla bu kente ne yapılabilir, onu konuşacağız."

KUTLAMALAR BAŞLADI

Ağrı Belediye Başkanlığı'nı resmi olmayan sonuçlara göre Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adayı Sırrı Sakık'ın kazanmasının ardından kentte partililer kutlama yapmaya başladı.

Dörtyol Meydanı'ndaki BDP Ağrı İl Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, sevinç gösterisinde bulundu.  Alanda çeşitli sloganlar atan partililer, burada davul zurna eşliğinde halay çekti.  Yoldan BDP bayrağı sallayarak geçen araçları selamlayan gruptakiler, daha sonra havai fişek attı.