İptal edilen yerel seçimin bu Pazar tekrarlanacağı Ağrı'da seçimlere 3 gün kala Hür Dava Partisi (HÜDA PAR), seçime katılmayacağını duyurdu. Partinin il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Hür Dava Partisi Merkez İdari Kurul üyesi Mehmet Mehdi Oğuz, seçimde yer almayacaklarının gerekçesini şöyle özetledi: "1 Haziran seçiminde belediye başkan adayımız adaylıktan istifa etmiştir. Yasal olarak yeni aday gösterme durumumuz bulunmadığından, pazar günkü seçimde belediye başkan adayımız olmayacak."

30 Mart'ta Ağrı'da 616 oy alan Hür Dava Partisi'nin bu kararının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Ağrı mitinginin ardından açıklanması dikkat çekti.

YALOVA'DA 2 PARTİ CHP LEHİNE ÇEKİLDİ

Yalova’da ise, 1 Haziran pazar günü yapılacak olan belediye başkanlığı seçimleri öncesi İşçi Partisi'nden Yalova Belediye başkan adayı olan Hüseyin Irızak ve HEPAR’ın adayı Törehan Yıldırır, CHP adayı Vefa Salman’a destek olmak amacıyla adaylıktan çekildiklerini açıkladılar.

Hüseyin Irızak, "Halkın AKP’yi devirmekteki tüm kararlığına rağmen mevcut siyasi partilerin içinde bulundukları anlaşılmaz kısır çekişmeler ve şahsi hırslarına yenik düşerek, siyasi çıkarlarını, Türkiye Cumhuriyeti devletinin çıkarlarına yeğlemelerinin kendilerini bu mücadelede yalnız bıraktığını" savundu. Irızak, Salman lehine adaylıktan istifa ettiğini açıkladı. Törehan Yıldırır da, Salman lehine çekildiğini belirterek, “Yalova halkının adil başkanı olan Vefa Salman’ı belediye başkanı olarak görmek istiyoruz” dedi. (Evrensel)