30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçti, ancak Ağrı'da sayım işlemi halen sona ermedi. AKP'nin en az 14 kez itiraz ettiği seçim sandıkları, Cuma gününden beri yeniden sayılıyor. Kent adeta polis ve asker kuşatmasında.

Olağanüstü tedbirlerin gölgesinde yapılan sayım işlemi sırasında daha önce tutulmuş tutanağa ve atılmış imzalara göre 1125 nolu sandıkta BDP'nin oyu 114 iken yeni sayımda 110'a düşürüldü.

Yırtık olduğu anlaşılan çuvaldaki AKP'nin 118 olan oyu 122'ye çıkarken, bağımsızlara verilen 4 oy kayboldu. 

BDP Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Sırrı Sakık, Twitter hesabında yayınladığı yırtık çuval fotosu ile birlikte "Yırtık olan bu çuvaldan elimizde bulunan tutanaklarda yer alan 4 oyumuz bizden alınıp AKP hanesine yazıldı" dedi.

1068 nolu sandıktaki oylar ise tutanağa işlenen oylarla örtüşmediği bildirildi. Söz konusu sandıklarda çelişkilerin yaşanması üzerine tutanak tutulurken, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık tarafından açıklama yapıldı.

SAKIK: DÖRT OYUMUZ DÜŞÜRÜLDÜ

Sakık, belediye önünde yaptığı açıklamada "Adalet sarayının önünde adalet bekliyoruz. Dün alınan kararla ne yapılmak istendiğini çok iyi bilmekteyiz. Belli sandıklarda oyların değiştirildiğine dair arkadaşlarımız bir bir tanıklık ettiler. 1125 sandıkta daha önce bizim oylarımız 114 iken şimdi yapılan sayımda 4 oyumuz düşürüldü ve bu oyların AKP'ye yazıldığını ve bağımsızda çıkan dört oyun orda da yok olduğunu gördük" şeklinde konuştu.

1125 numaralı çuvalın yırtık olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Sakık, "Torbaların da bir bütün olarak açık ve yırtık olduğunu gördük. Burada adalet adına oy sayımı yapılmıyor. Bizim kazandığımız Ağrı Belediye Başkanlığı'nı hileyle başka bir partinin hanesine yazmaya çalışıyorlar. Yapılan sayım tamamen günü kurtarma adına yapılan sayımdır" diye belirti.

Daha önce iptal edilen oylar üzerinden yeniden bir sayım yapılmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Sakık, Ağrı'da seçim sonuçlarının açıklanmamasının sebebinin özel bir politika olduğuna işaret etti.

OYLARIN DEĞİŞTİRİLDİĞİ ŞÜPHESİ

Sakık, oyların değiştirildiği yönünde ciddi kuşkularının olduğunu söyleyerek "Oyların değiştirildiği üzerinde ciddi kuşkularımız var" dedi.

Sakık, "Bu kent birkaç gündür kuşatma altında, büyük bir haksızlık yapılıyor. Tüm Türkiye de seçim sonuçları açıklanıyor ama hala Ağrı'da seçim sonuçları açıklanmıyorsa demek ki burada özel bir politika var" diye ekledi.

"Bu görüntüler savaş görüntüleridir" diyerek sözlerini sürdüren Sakık, "Devletin bütün savaş araçları burada. Keskin nişancılar, akrepler, TOMA'lar burada. Savaş adına ne varsa hepsi burada ve bu savaş ikliminden adalet ve hukuk beklemek çok zor. Bu şehrin toplumsal dokularıyla oynanmak isteniyor. Biz bunu işaret ettik. Ağrı'yı kanatmayanın Ağrı'yı kanatırsanız bir bütün Türkiye'yi kanatırsınız dedik" şeklinde konuştu. Adliye içinde yaşanan gerginliğin ardından oy sayımına kalındığı yerden devam ediliyor. (ANF)