Rojava’nın Afrin Kantonu Eş Başbakanı Hêwi Mustafa, Dış İlişkiler Bakanı Süleyman Cafer ve Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Cihan Mihemed 78’liler Girişimi’nin düzenlediği “Afrin Kantonu Konuşuyor” başlıklı panele katıldı.

Cezayir Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantının moferatörlüğünü 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can yaptığı panelde Süleyman Cafer Türkiye’ye neden geldiklerini, kantonların durumunu, Türkiye kamuoyu ve devletinden taleplerini anlattı.

Afrin Kantonu dışında ilk ziyaretlerini Türkiye’ye gerçekleştiren yetkililer Türkiye’den, Afrin ile Islahiye yakınlarında kapı açılmasını istedi. Süleyman Cafer konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye ile aramızda kapının açılması ve insani yardımların ve insani alışverişlerin yapılması. Türkiye ile komşuluk ilişkilerini, insani ilişkilerimiz geliştirmek istiyoruz.

Afrin Kantonu’nun etrafı sarılmış durumda. Fakat kantonumuzun durumu şu anda iyi. Bütün kanton içindeki kurum ve kuruluşlarımız kanton içindeki halklarımıza hizmet etmeye devam ediyor. Kantonumuzu savunmak için savunma birliklerimiz de var.”