Adana'da dün sabah yapılan eş zamanlı ev baskınlarında "Örgüt üyesi olmak, örgüte eleman kazandırmak, örgüt propagandası yapmak" iddiası ile gözaltına alınanlar bugün çıkarıldıkları savcılık ve mahkemede alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan Mustafa Azboy, Cemil Demir, Zeydin Argın, Aslan Turan, Velat Sansarkaya, Veysi Tan, Muhittin Şengil, Ömer Taşkın, Şengül Erdoğan ve Mehmet Reşit Toyğun, götürüldükleri Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının ardından sabah saatlerinde Adana Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Mustafa Azboy, Cemil Demir, Zeydin Argın, Aslan Turan Muhittin Şengil, Ömer Taşkın, Şengül Erdoğan ve Mehmet Reşit Toyğun alınan savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Velat Sansarkaya ve Veysi Tan ise "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Sansarkaya ve Tan hakkında toplanan delilleri göz önünde bulunduran mahkeme, her ikisinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmalarına karar verdi. (Özgür Gündem)