Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘FETÖ’ suçlamasında bulundu.

Gül, "FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet genel başkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur. Duruşmaya gidin, o FETÖ'cülerin yapmış olduğu konuşmaları dinleyin, gelin bakın ana muhalefet Genel Başkanı'nın konuşmaları da birbirine çok benziyor"  dedi.

Bakan Gül, 15 Temmuz’da hayatını kaybeden ve yaralananların yakınlarıyla bir araya geldi.

'HAKİM VE SAVCILARIMIZ BAĞIMSIZ, TARAFSIZDIR'

Türk yargısına güvenilmesi gerektiğini savunan Gül, "Hakim ve savcılarımız bağımsız, tarafsızdır ve hukukun, adaletin gereği neyse asla ondan şaşmamışlardır, şaşmayacaklardır. Yargı üzerinde spekülasyonlar yapmak, hiçbir kimseye fayda getirmez" dedi.

Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bırakalım bağımsız ve tarafsız yargı, bu yargılamasını hukukun çizgisinde kararlarını versin. Sizler de duruşmaları takip ediyorsunuz. Orada bir tiyatronun nasıl oynandığını, bunların aynı zamanda nasıl bir tiyatrosu olduğunu, nasıl bir örgüt militanı olarak yetiştiğini görüyorsunuz. Hadi onlar örgüt elemanı, örgüt yöneticisi ama maalesef dışarıda da birilerinin bu söyleme destek verdiğini üzülerek görüyoruz.

‘FETÖ’ AĞZIYLA KONUŞAN BİR ANA MUHALEFET LİDERİ VAR’

Partiyi, CHP'yi ayrı tutuyorum ama ana muhalefetin Genel Başkanı'nın ifadeleri gerçekten 15 Temmuz ruhunu incitmektedir. Milletvekilinin açıklaması, 15 Temmuz şehitlerinin ruhunu ve gazilerimizi incitmektedir. FETÖ'nün ağzıyla konuşan bir ana muhalefet Genel Başkanı var ve bu demokrasimiz açısından çok üzücü bir durumdur. Duruşmaya gidin, o FETÖ'cülerin yapmış olduğu konuşmaları dinleyin, gelin bakın ana muhalefet Genel Başkanı'nın konuşmaları da birbirine çok benziyor. Ya onlar alıyor savunmayı ya bu alıyor, işin içinden çıkamadım."

"Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 hedeflerine en güzel şekilde kavuşulacaktır. Bizler, sizlerin daima yanındayız. Bu ülkenin teröristlere karşı vermiş olduğu mücadelesinde kahramanlık yapan şehitlerimiz ve gazilerimizi asla devletimiz unutmayacaktır. İşte 15-16 yaşında Eren kardeşimiz canıyla bu ülke için mücadele ettiyse, Doğu ve Güneydoğu'da teröristlere karşı mücadele eden Mehmetçik ve askerimiz… Burada ve dışarıda Türk insanın ve devletinin bekası için mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, minnetle yad ediyorum, gazilerimizi de selamlıyorum."