Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı'nın parti genel merkezinde düzenlediği bölge toplantısında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BDP'nin 4. Yargı Paketi'ne ilişkin eleştirileri hatırlatılınca Ergin, şunları söyledi:

'BU ÇALIŞMA AİHM'DEKİ TABLOYU DÜZELTMEK İÇİN YAPILIYOR'

"Öncelikle şuna üzüldüğümü ifade edeyim, 4. Yargı Paketi'ni konuşmaya başladığımızdan bu yana aynı şeyleri söyledik. Bu çalışma Avrupa Konseyi ile Adalet Bakanlığının yürüttüğü çalışmadır ve Türkiye'nin AİHM'de karşı karşıya kaldığı tabloyu düzeltmeye yönelik bir çalışmadır. Biz çıtayı koymuşuz, çerçeveyi çizmişiz, o çerçevede hareket etmişiz. Bugün yorumlara bakıyoruz 'dağ fare doğurdu, biz başka bir şey bekliyorduk' bekliyorsan sen bekliyorsun. Biz ne için yola çıktığımızı 2,5 yıl önce söylemişiz. Türkiye AİHM'de ihlal kararlarında birinci. Bunu hak etmiyoruz, devredeceğiz, bu tabloyu değiştireceğiz dedik."

'4. YARGI'YLA TÜRKİYE'NİN STANDARDI YÜKSELECEK'

Bakan Ergin, "Bu çalışmalar sonucunda ilk defa Türkiye 2012 yılı sonunda şampiyonluğu devretti. İkinci oldu. Bu da iyi değil, ama Allah'ın izniyle o basamakları başkalarına devrediyoruz. O sıralamadan çıkıyoruz. Buradan çıkabilmek için 4. Yargı Paketi'ndeki düzenlemeleri yapmamız lazım. Kişiler kendi sıkıntılarını bunun içinde çizecek diye bir taahhüdümüz yok. Bu geçtiğinde Türkiye'de demokrasinin standardı yükselecek, ifade özgürlüğünün önündeki engeller daralacak ve Türkiye düne göre çok daha iyi konuma gelecek" dedi.

'NE DEDİYSEK, TAM DA ONU GETİRDİK'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 4. Yargı Paketi'ne ilişkin "Amaca hizmet etmiyor, şunu getirmiyor, bunu getirmiyor" değerlendirmesinde bulunduğunu, ardından paketi henüz incelemediğini söylediğini anlatan Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de benzer bir yaklaşım sergilediğini söyledi. Ergin, "Allah aşkına ortaya çıkan bir tasarının okunmadan, anlaşılmadan algılanmadan eleştirisini yapmak herhalde Türkiye'deki muhalefete özgü bir şey. Okumadığınız bir şey hakkında kulaktan dolma bilgilerle eleştiri yapıyorsunuz. İlk gün ne dediysek tam da onu getirdik Parlamento'nun huzuruna" diye konuştu. (Yuksekovahaber)