BDP Grubu’ndan alınan bilgiye göre; BDP milletvekilleri ve avukatlardan oluşan bir heyet, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile yarın öğle saatlerinde TBMM’de bir görüşme gerçekleştirecek. Görüşme talebinin BDP’nin talebi üzerine gerçekleştiği belirtildi. Görüşmede BDP heyetinin, Adalet Bakanı’na, “avukatlardan oluşan bir heyetin en kısa zamanda İmralı'ya giderek bir görüşme gerçekleştirmesi için Adalet Bakanlığı’ndan gerekli iznin verilmesi” talebini ileteceği belirtildi.

 

Ayrıca Türk Tabipler Birliği'yle de görüşecek olan BDP heyetinin, ”tabiplerden oluşan bir heyetin İmralı'ya giderek incelemelerde bulunması için Adalet Bakanlığı'ndan izin talebinde bulunacağı” ifade edildi.

 

Adalet Bakanı'yla yapılacak görüşmeye, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Eski Genel Başkanı Hüsnü Öndül, MAZLUM-DER Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban ve avukatlar Cabbar Leygara, Feridun Çelik, Cüneyt Caniş, Mazlum Dinç katılacak.