Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "BDP ile anlayış birliğine vardık," dedi.

Ergin, cuma günü Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmede açlık grevleri ile ilgili sürecin ele alındığını, süreci kötüleştirecek söylemlerden uzak durulması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

'GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERMEME KARARI ALINDI'

Yapılan görüşme hakkında, "Sürecin daha da kötüleşmemesi için anlayış birliğine vardık" diyen Ergin şöyle konuştu:

"Ben soruna katkı sunabilecek bir tutum alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu görüşümü beni ziyarete gelenlere de söyledim. Görüşmenin içeriği ile ilgili bilgi vermemek konusunda ilke kararı alındı, ancak genel bir çerçeve olarak şunu söyleyebilirim; bu görüşmede süreci kötüleştirecek söylem ve eylemlerden uzak durulması hususunda bir anlayış birliğine varıldı. Bu hassas süreci olumsuz etkileyecek, kötüye götürecek sıkıntıların aşılmasına katkı sunmayacak, beyanların ve eylemlerin yararı olmadığı anlaşılmış durumdadır."

'ANADİLDE SAVUNMA HAKKI İÇİN TASLAK AKADEMİSYENLERE GÖNDERİLDİ'

Adalet Bakanı Ergin, 12 Eylül'den beridir açlık grevinde olan tutukluların taleplerinden biri olan 'anadilde savunma ve anadilde eğitim' konularındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ergin, anadilde savunma hakkı için taslağın akademisyenlere gönderildiğini söyleyerek, yetişirse ilk Bakanlar Kurulu toplantısında yani pazartesi günü  ele alınacağını açıkladı.

'ANADİLDE EĞİTİM KONUSU BENİM ALANIMA GİRMİYOR'

Ergin, anadilde eğitim konusunda ise, "Adalet Bakanı olarak benim alanıma girmiyor, bu, anayasa değişikliği gerektiren bir konudur. Bu nedenle muhatabı  tek başına Adalet Bakanı değildir" dedi. (cnn)