Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katıldığı bir toplantının ardından, Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili bir soruyu yanıtladı. Ergin, düşündüğünü ifade etmekten dolayı, düşüncelerini yazmaktan dolayı bir tek kişinin bile cezaevinde olmasını kabul edemeyeceklerini belirterek şunları söyledi:

"Ancak uluslararası kuruluşlarda adı geçen ve gazetecilik yaptıkları için cezaevinde olduğu belirtilen isimlerden birçoğuna ait kesinleşmiş mahkumiyet kararları var. Bu mahkumiyet kararları yazı yazmaktan, düşüncelerini ifade etmekten dolayı değil. Bunların içerisinde banka soymak, bombalama eyleminde bulunmak, polis ve bekçi öldürmek ve işletme sahiplerini silahla tehdit ederek haraç toplamak gibi fiillerin de olduğuna dikkatinizi çekerim. Bu tip adi suçları, teröre ve şiddete dayalı eylemlerde bulunanları kimse gazeteci diye önümüze getirmesin."

"TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNÜNDE ENGEL VAR"

Ergin, "Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğünün önünde engel olarak görülen birtakım hukuki düzenlemeler var, bunu da kabul ediyorum. Bazı kanunlarımızdaki ifadelerin daha somut hale getirilmesi yönünde talepler var, bunları da anlayışla karşılıyoruz" dedi.

"4'ÜNCÜ YARGI PAKETİ BU AÇIDAN ÖNEMLİ"

TBMM'ye sevk edilmek üzere olan 4'üncü yargı paketinin bu açıdan önem taşıdığını belirten Ergin, Türkiye'nin ifade ve basın özgürlüğüyle ilgili bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini vurguladı.