Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ergin, bir soru üzerine hükümet tarafından yapılan "4. Yargı Paketi" kapsamında yeniden yargılama konusunun 221 dosya için geçerli olduğunu, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın dosyasının bunlar arasında yer almadığını ve yeniden yargılamanın açılamayacağını söyledi.

Ergin, Öcalan'ın sağlık durumuna ilişkin soru üzerine ise, "Öcalan, 14 gün önce uzman doktorlar tarafından muayene edildi ve raporlara göre sağlık sorunu yok" yanıtını verdi.

'ANADİLİN SÜREÇLE İLGİSİ YOK'

Ergin çözüm sürecine ilişkin süreci kesintiye uğratmak isteyen çok aktörün olduğunu öne sürdü. Anadilde eğitim konusunun süreçle ilgisi olmadığını da iddia eden Ergin, "Anadilde eğitim meselesi anayasa değişikliğini gerektiren bir konudur" dedi.

‘PARTİLERDE EŞ BAŞKANLIK GÜNDEMİMİZDE’

Ergin, siyasi partilere eş başkanlık konusunun da gündemlerinde olduğunu söyledi. Ergin, "Hükümetin üzerinde çalıştığı demokratikleşme paketinde partilere hazine yardımı, nefret suçu, kişisel veriler yasası, azınlıkların ve Alevilerin taleplerinin karşılanması bulunuyor. Ruhban okulunun açılması konusu da, demokratikleşme paketi kapsamında konuşulan başlıklardan birisi" dedi.