DTK, DBP, KJA, HDK ve HDP'nin sağlık ve yaşamı hakkında bilgi edinilmeyen PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için aldığı "süresiz dönüşümsüz" açlık grevi kararını değerlendiren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DİHA'ya açıklamalarda bulundu.

Tuncel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'TARİHİ BİR GÜN'

“Bugün tarihi bir gün. Kürt siyasal hareketi, demokrasi güçleri Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen ağır tecrit politikasına dur demek için bugün bir tutum belirledi. Sayın Öcalan'dan haber alınana kadar onunla bir heyet veya avukatlarının görüşmesi sağlanana kadar süresiz dönüşümsüz açlık grevi başlattı.

'ÖCALAN HERHANGİ BİR KİŞİ DEĞİL'

“Sayın Abdullah Öcalan herhangi bir kişi değil aslında Kürt halkının önderi olmakla birlikte Türkiye demokrasisi ve Ortadoğu geleceği açısından ortaya koyduğu, düşünce görüş ve önerilerle bir dünya lideridir. Onun şahsında bugün İmralı'da tecrit altında tutulan Ortadoğu haklarının geleceğidir. O açıdan Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, sağlık güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması talebi Kürt halkının ve Türkiye demokrasinin geleceği açısından da önemli. Bugün yapılan açıklama bunun için bir nokta. Bugün ifade edildi.

'ÖCALAN'IN ETRAFINDA KENETLENMEK GEREK'

“Esas olan şey, Sayın Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşularının sağlanması olarak değerlendirmek gerekiyor. Ama bunu kampanyaya dönüştürmek istiyoruz.

“Mesele sadece Sayın Öcalan haber almak değil, önümüzdeki dönemi Kürt halkının ve Türkiye'nin geleceğini ilgilendirecek sürecin, müzakerelerin başlaması konusunda Sayın Öcalan'ın durumu çok önemli. Dolayısıyla ilk etapta başlayacak süresiz dönüşümsüz açlık grevi etrafında güçlü bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi büyütmek ve bunun etrafında bir kenetlenmeyi sağlamak istiyoruz.”