11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Gül’ün 696 Sayılı KHK ile ilgili eleştirilerine yönelik eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan’ın "Nasıl olur da Bay Kemal'in kayığına binersiniz, yazıklar olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’a yanıt veren Gül, “Gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim” dedi.

11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin Twitter hesabından açıklamada yapan Gül,“Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, hakaret ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim” dedi.

GÜL KHK İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Gül, sivillere yargı zırhı getiren KHK hakkında 696 sayılı KHK konusunda sosyal medya hesabı Twitter'dan şunları yazmıştı:

"15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK'nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir. İlerde hepimizi üzecek olaylara ve gelişmelere fırsat vermemek için gözden geçirileceğini ümit ediyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gül'e yanıtı ise şöyleydi: "Muğlaklıktan bahsetmesi üzücü, neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir."

İktidardan KHK'ye dair yapılan açıklamalarda "yargı zırhı"nın yalnızca 15-16 Temmuz 2016 günlerini kapsadığı belirtilmişti.