Başbakanlık tartışmaları ile ilgili konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Abdullah Gül Bey görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile başbakan olamayacaktır. Ak Parti'de bir geçiş süreci olmayacak" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Karabük'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

AKP Genel Başkanlığı ve Başbakanlık'la ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun isminin geçtiğin sorulması üzerine Şahin, bir arkadaşımız bu görevi üstlenmiş olacak dedi. 

Şahin: "Tabi ki iktidar partisi olan Ak Parti Genel Başkansız kalmaz. Başbakansız da kalmaz. İstişari çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki perşembe günü Merkez Yürütme Kurulu toplantısı olacak ve büyük bir ihtimalle de istişari sonuçlarını genel başkanımız, başbakanımızın ve cumhurbaşkanımızın riyasetinde orada değerlendireceğiz. Bir arkadaşımız bu görevi üstlenmiş olacak. O her kim olursa olsun Ak Partililer olarak bizim genel başkanımızdır, başbakanlığı da üstleneceği için bizimde başbakanımızdır. Bizde herhangi bir sorun yok."

'ABDULLAH GÜL BAŞBAKAN OLMAYACAK'




Ahmet Davutoğlu'nun istişareler sonucu Başbakanlık ve Genel Başkanlık için isminin çıkmasında partide bir kırgınlık olur mu sorusu üzerine Şahin, şöyle dedi:

"Ak Parti'nin seçilecek olan yeni genel başkanı aynı zamanda başbakanı da olacaktır, olmalıdır. Bizim bu konuda ki yaklaşımımız odur.
Abdullah Bey görev süresi dolduktan sonra partimize gelse bile başbakan olamayacaktır, milletvekili olmadığı için. O nedenle bu tür kırgınlıkların bizim partimizin içinde olması mümkün değildir. Biz kurulurken 14 Ağustos 2001'de bir program ortaya koyduk. Bu program gereği hükümet programlarını gündeme getirdik ve o hükümet programlarımız da 12 yıldır uygulandı.

Türkiye'ye önemli hizmetler yaptık. Önemli olan halkımıza vaat ettiğimiz bu programların uygulanmasıdır. Kimin başbakanlığında uygulanmış, kimin genel başkanlığında uygulanmış bunun fazla bir önemi yok. Önemli olan millete hizmet edebilmektir. Tüm arkadaşlarımızda millete hizmet için bu parti içerisinde görev almışlardır. Abdullah Bey de aynı düşüncelerle bu partinin kurucularındandır. Şimdi gelirse yine aynı düşüncelerle gelecektir. İleride kime hangi görev düşer onu zaman gösterecektir."