İngiliz Financial Times'a konuşan Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP'nin Meclis'teki varlığının olumlu olduğunu söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'daki katliamın ardından Demirtaş'a taziyelerini bildirmesi Başbakan  Davutoğlu'nun tepkisine neden olmuştu.

HDP'NİN MECLİSTEKİ VARLIĞI OLUMLU

Gül, HDP'nin Meclis'teki varlığının olumlu olduğunu belirtti. Abdullah Gül, "Türkiye bir demokrasi ülkesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday. Diğer taraftan, yapılması gereken birçok şey olduğuna ve Türkiye'de sahip olduklarımızı ileriye taşımamız gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül'ün gazetede bugün yayımlanan açıklamaları özetle şöyle:

"HIRSLI GÖRÜNMEK İSTİYORUM"

"Siyasi mevki açısından, hala hırslıymış gibi görünmek istemiyorum. Ama televizyona çıkarak ve konferanslarda görüşlerimi ifade etmeye ve tavsiyelerimi sunmaya devam ediyorum. Kamuoyunun bunu olumlu algıladığını ve ciddi bir dikkat verdiğini görüyorum.

ÇEŞİTLİLİK VE FARKLI SESLER ÖNEMLİ

Türkiye'deki politik mücadelenin her zaman keskin olduğu bir gerçek. Ama çeşitlilik ve farklı sesler önemli. Ben, buna her zaman böyle bakıyorum. Türkiye bir demokrasi ülkesi ve Avrupa Birliği üyeliğine aday. Diğer taraftan, yapılması gereken birçok şey olduğuna ve Türkiye'de sahip olduklarımızı ileriye taşımamız gerektiğine inanıyorum."

"HDP'NİN MECLİS'TEKİ VARLIĞI OLUMLU"

Gül, 7 Haziran genel seçimiyle birlikte HDP'nin parti olarak Meclis'e girmesiyle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: "Bunun Türkiye için olumlu olduğunu düşünüyorum. Her zaman sorunların partileri dışlayarak değil, onlarla ilişkilenerek çözülmesi gerektiğine inandım" ifadelerini kullandı.

(Cumhuriyet)