11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den Boydak Holding yöneticilerine yönelik olarak bu sabah saatlerinde gerçekleştirilen 'paralel yapı' operasyonuna ilişkin bir açıklama yaptı. Gül, bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine, "Umarım daha fazla rencide edilmezler" dedi.

Abdullah Gül, Cuma namazını Sarıyer Orman Bölge Müdürlüğü içinde bulunan Fatih Ormanı Camii'nde kıldı. Gül, cami çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gül, paralel yapı iddiaları kapsamında Kayseri'de Boydak Holding'e yapılan operasyonu ve 4 üst düzey yöneticinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruya, “Boydak ailesi çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle, hayırseverliğiyle bilinen bir aile. Türkiye'nin önemli sanayicilerinden. Ümit ederim ki daha fazla rencide edilmezler" yanıtını verdi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Boydak Holding'in yöneticilerine 'Paralel Devlet Yapılanması'na finans desteği sağlandığı iddiaları üzerine operasyon düzenlemiş, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile yöneticiler Memduh Boydak, Murat Bozdağ, Erol Boydak evlerinde gözaltına alınmıştı.