Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Hükümet arasındaki gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuya gazetedeki köşesinde yer veren Selvi, 'AKP'nin bir büyüsü olduğunu ancak bu büyünün bozulmaya başladığını' dile getirdi.

Son üç ayda yaşananların, AKP'nin hiçbir döneminde yaşanmadığını söyleyen Abdülkadir Selvi, Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç arasında çözüm süreci nedeniyle başlayan ve Hükümet - Saray gerilimine dönen tartışmada safını Erdoğan'dan yana tutarken, "Sürecin Öcalan ile hükümetin eşit şartlarda müzakereye dönüştüğü şeklinde bir izlenim edindiği anlaşılıyor. Bu tespit önemli mi? Önemli. Sürecin bundan sonraki seyrini etkileyecek çapta bir itiraz mı? İtiraz. Bu tartışma hükümetin iradesinin sorgulanmasına ve sürecin seyrine etki yapar mı? Yapar," dedi. Selvi yazısını şöyle sürdürdü:

"Eğer Erdoğan 7 ay önce Başbakanı olduğu hükümetin, çözüm süreci gibi hayati bir konuda kendisine bilgi vermediğini söylüyorsa, ciddi bir durumla karşı karşıyayız demektir.

Ama izleme komitesindeki isimlerden, Dolmabahçe mutabakatına kadar kendisinin bilgilendirildiğini biliyoruz. Olumlu bakmadığını da muhataplarına ilettiğinden haberdarız."

"BÜYÜ BOZULUYOR"

AKP’nin bundan önce kendi iç tartışmalarıyla halkı meşgul etmeyen bir siyasi hareket olduğunu savunan Selvi, bu durumun son dönemde değişmeye başladığının sinyallerini de vererek şunları söyledi:

"Ama itiraf etmeliyim ki son olaylar halkın zihnini bulandırmaya başladı.

Neler oluyor sorularının sorulmasına yol açtı.

Cumhurbaşkanı-Merkez Bankası tartışması

Hakan Fidan olayı

Ve son olarak çözüm süreciyle ilgili tartışmalar

AK Parti’nin bir büyüsü vardı. Kitleler AK Parti’yi istikrarın sembolü olduğu için tercih ediyordu. Bu büyü bozuluyor."