Amerika Dışileri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının ABD’de Erdoğan’ı protesto eden gruba saldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti esnasında Başkan Trump'la görüştüğü sırada korumaları protestoculara saldırmış, bazı göstericiler yaralanmıştı.

Amerika Dışileri Bakanlığı'nın, barışçıl protesto hakkının ve ifade özgürlüğünün vurgulandığı açıklaması şöyle:

"Salı akşamı protestocular ile Türk koruma personellerinin arasında yaşanan şiddet olaylarından dolayı endişeliyiz. Şiddet, özgürce konuşmanın karşısında asla uygun bir tepki değildir. Ve bütün insanların ifade özgürlüğüne ve barışçıl protesto hakkında destek veriyoruz.

Endişelerimizi Türkiye hükümetiyle olabilen en güçlü şekilde paylaşıyoruz."

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump’la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Washington’da protesto edenlere Erdoğan’ın korumaları saldırdı.

Washington’daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde toplanan ve ellerinde ‘Demirtaş’a özgürlük’ pankartı taşıyan bir grup, Erdoğan’ı sloganlarla protesto etmeye başladı. 

Aynı anda Türk bayraklarıyla konutun önünde olan ve Erdoğan lehine gösteri yapan grupla protestocular arasında yaşanan sözlü tartışma kısa süre sonra arbedeye dönüştü.

Bunun üzerine Erdoğan’ın uzak korumaları da kavgaya dahil olurken, protestoculara saldırdı.