ABD, Suriye'de YPG'nin ilerleyişine havadan destek vermeyi sürdürüyor. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter,  YPG'lilerin sahadaki hedefleri bombalaması için ABD'ye bildirdiğini söyledi.  Carter, Kürt kuvvetlerini "becerikli" olarak nitelendirerek, ABD'nin onlara "taktik destek" verme fırsatı yakaladığını ifade etti.

ABD'nin Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik bombardımanını artırmasında YPG'nin başarılarının payı olduğunu söyleyen Carter, hafta sonu boyunca Rakka'ya yapılan bombardımanın da IŞİD'in hareket kabiliyetini azaltarak Kürt güçlerine yol açtığını belirtti.

Carter, ABD bombardımanları sayesinde geçtiğimiz hafta YPG'nin Rakka'da 18 mil ilerlediğini aktardı. Carter, IŞİD'in, ABD'nin sahada destekleyebileceği, mevzi tutabilecek ve yönetebilecek efektif bir güç olduğunda yenildiğini savundu.

ABD Başkanı Barack Obama da, Pentagon'a yaptığı ziyarette isim vermeden YPG'nin rolünden bahsetti. Obama, "Geçen bir yılda gördük ki, sahada efektif bir ortağımız olduğunda, IŞİD geriletilebilir" dedi. (Sputnik)