Adalet Bakanlığı, ABD’ye Türkiye'deki darbe girişiminin Fetullah Gülen'in organizasyonunu olduğunu kanıtlayan ayrıntılı bilgilerin de içinde olduğu iddia edilen bir dosya daha gönderdi.

ABD makamlarından bu dosyadaki bilgiler çerçevesinde Gülen'in iade işlemlerine kadar tutuklanması istendi.

"ABD'YE İKİNCİ BİR YAZI GÖNDERDİK"
 
Adalet Bakanı Bozdağ, Fethullah Gülen'in "acil yakalanması ve tutuklanması" taleplerini içeren dosyayı ABD'ye gönderdiklerini açıkladı.

Bozdağ, "FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in tutuklanması amacıyla ABD'ye ikinci bir yazı gönderdik. "İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, 'neden acildir' diye sordukları sorulara yanıt verdik. 'Darbe teşebbüsünde Fetullah Gülen'in parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbari bilgilerimiz var' diye yazdık, gönderdik." diye konuştu.
 
Bozdağ, ABD'ye ziyaretlerinde de gerçekleştirecekleri görüşmelerde Gülen'in iadesini talep edeceklerini vurgulayarak, "Ben umarım ki ABD bu konuda Türkiye'nin lehine, demokrasi ve hukuk devleti olmanın gereklerine uyar ve bu terör örgütü liderini Türkiye'ye iade eder." ifadesini kullandı.