Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), Michigan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Hişyar Özsoy, HDP tarafından Bingöl’den birinci sıra adayı olarak gösterildi.

ortakhaber.com'da yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Özsoy, daha sonra eğitimine ABD’de devam etti. Amerika Teksas-Austin Üniversitesi’nde master yapan Özsoy’un, siyaset sosyolojisi, siyaset antropolojisi ve Ortadoğu siyaset çalışmaları alanında da doktorası var.

Özsoy, 2011 yılından itibaren Michigan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu. Özsoy, siyaset sosyolojisi, siyasi ve kültürel antropoloji, toplumsal ve siyasal dönüşüm ile Ortadoğu tarihi ve siyaseti konularında dersler veriyordu.

Hişyar Özsoy, Osman Baydemir döneminde 2005-2008 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde siyasi danışmanlık da yapmıştı.

Amerika’da bulunduğu süre içinde Kürt Sorunu konusunda aktif olan Özsoy, son yıllarda çok sayıda uluslararası düzeyde konferansa konuşmacı olarak katılmıştı. (rudaw)