Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, HDP Ağrı İl Örgütünü ziyaret ederek referandum kampanyası ve çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

AB heyetini, HDP Ağrı Miletvekilli Berdan Öztürk,HDP Parti Meclis Metin Bingöl,DBP PM Üyesi Süleyman Öztoprak, HDP Ağrı İl Eşbaşkanı Olcay Öztürk ve HDP’li diğer yöneticiler karşıladı.

AB heyeti ve HDP'liler arasında geçen konuşmada referandum kapsamında yürüttükleri çalışmalarda karşılaştıkları halk ihlalleri ve engellemeler aktarıldı.

'SİYASİ FAALİYETLERİNİZİ YÜRÜTEBİLİYOR MUSUNUZ'

Poupeau, HDP’nin Ağrı özellinde yürüttüğü referandum kampanyasına parti yöneticilerinden bilgi aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından artan baskılarla birlikte HDP'li eş genel başkanlar, vekiller ve belediye eş başkanlarının tutuklanması, şimdiye kadar Avrupa'dan gelen birçok heyetin gündemine girdi.

 "Kampanyanıza ilişkin siyasi faaliyetlerinizi yürütebiliyor musunuz, kampanyadaki temel mesajlar nelerdir, kampanyayı yürütürken halk en çok hangi argümanları kabul ediyor?" gibi sorular soran Poupeau'ya HDP'li yöneticiler bilgi verdi.

Poupeau, son olarak “Mücadelenize çok büyük bir saygım ve sempatim var. Referandum kapsamında yürüttüğünüz çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk OHAL ve engellemelere rağmen çalışmalara rağmen çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “İktidar devletin bütün imkânlarını kullanarak kampanya yürütüyor. Basında bile iktidara yer verilirken, HDP ‘ye yer verilmiyor. Eşit ve adil olmayan koşullarda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Buna rağmen inancımız tam, moralimiz yüksek. Mutlaka kazanacağız” dedi.

(Kaynak: Dihaber)