Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana’da AKP’nin Sarıçam İlçe Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Kırmızı bültenle aranan eski PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in, Çekya’nın başkenti Prag’da yakalandığı iddiası hakkında konuşan Çelik, "Bu Müslim’in yakalandığı haberi geldi ama daha teyit etmedik. Bu olayda da görüldüğü gibi ister Fetullahçı Terör Örgütü başı olsun, ister PYD, ister PKK, ister DEAŞ yöneticileri olsun, Türkiye Cumhuriyeti kendi topraklarına göz diken, kendi varlığına göz dikenlerle mücadele etmeye hazırdır. Düşmanlarımızla dünyanın her tarafında mücadele edebilecek güce sahibiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

PYD Eski Eş Başkanı ve TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim’in, Çekya’nın başkenti Prag’da Türkiye’nin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Salih Müslim'in oğlu Welat Müslim, babasının dün akşam Prag'da gözaltına alındığına' dair haberini doğruladı, gözaltıyı bu sabah öğrendiklerini söyledi.

'TÜRKİYE İADE TALEBİNİ ÇEKYA'YA İLETTİ'

CNN Türk’ün haberine göre Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı, Müslim'in Türkiye’ye iade talebini Çekya Dışişleri Bakan Yardımcısı'na ilettiğini açıkladı.

Türkiye, Salih Müslim için 13 Şubat'ta kırmızı bülten çıkartmıştı.

İçişleri Bakanlığı'nın terör suçlarından arananların yer aldığı kırmızı listeye 44, mavi listeye 26, yeşil listeye 34, turuncu listeye 37, gri listeye 89 yeni isim eklenmiş ve 4 milyon TL ödüllü kırmızı listeye eklenenler arasında PYD’nin eski lideri Salih Müslim de yer almıştı.