Kobani’ye yönelik saldırıların protesto edildiği ve yoğun çatışmaların yaşandığı Batman, Diyarbakır, Muş, Mardin, Van ve  Siirt'in bazı ilçelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikler tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçeler şöyle:

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe, Nusaybin, Derik, Dargeçit, Mazıdağı, Savur ilçelerinde valilik kararıyla saat 17.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

VAN

Van Valiliği, olayların devam ettiği Erciş İlçesi'nde saat 18.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

MUŞ

Muş'un Varto ilçesinde yaşanan olayların ardından 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. IŞİD'in Kobani'ye girmesinin protesto edildiği Varto'da ilçe savaş alanına döndü. Bugün çıkan olaylarda Hakan Buksur adlı bir göstericinin öldürülmesi ve biri ağır 6 kişinin yaralanmasının ardından ilçedeki olaylar büyüdü.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçede 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alındığı belirtildi. Öte yandan ilçedeki çatışmaların halen devam ettiği bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Valiliği, şehirde iki gündür devam eden olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bu akşam saat 22.00'dan sabah saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağının uygulanacağı belirtildi.

Diyarbakır'da ilk ve orta dereceli okullar yarın için tatil edildi.

SİİRT

Siirt Valiliği tarafından Kurtalan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı ilçelerde polis, camiler ve belediyelerden yapılan anonslarla halka duyuruldu.

BATMAN

Batman Valiliği, iki gündür olayların sürdüğü kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yarın, kentteki tüm okullarda da eğitime bir gün ara verildi.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ'NDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversites'nde yarından itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.(Ajanslar)