Geçmişte MHP, AK Parti, CHP, DYP, ANAP ve Demokrat Parti’nin de bulunduğu 16 farklı siyasi partide görev yapan 550 eski milletvekili bir araya gelerek halkoylaması için ‘hayır’ kampanyası başlattı.

Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre aralarında 4 eski Meclis başkanı, 8 başbakan yardımcısı, 108 bakan ve 14 parti genel başkanının bulunduğu eski parlamenter ve senatörler adına eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk hafta sonu kamuoyuna açıklama yapacak.

Eski milletvekillerinden Gönül Saray, Cindoruk’un yanı sıra eski Meclis başkanları Kaya Erdem, Hikmet Çetin, Ömer İzgi’nin ilk imzacılar olarak girişime öncülük ettiklerini, basın sözcülüğünü en yaşlı üye olarak Cindoruk’un yapacağını söyledi.

Saray, “TBMM Başkanlığı yapmaları hasebiyle Meclis’e sahip çıkılmasına öncülük ettiler” dedi.

“550 milletvekili” girişimi ilk mesajlarını sosyal medyadan verdi. Eski MHP’li bakanlar ile ülkücü siyasetçilerin de aralarında olduğu birçok eski milletvekili, kampanya mesajlarını 1’er dakikalık videolarla yayınladılar.

Girişimin ilk duyurusunda, “Demokratik parlamenter sistemin en büyük taşıyıcı gücü TBMM’nin işlevsizleştirilmesine seyirci kalmamak, ettiğimiz yeminin gereğidir. Anayasa değişiklikleri sonucunda evet çıkmasının ülkemizi bir beka sorununa sürükleyeceğini görüyoruz. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu kadar çok sayıda önceki dönem milletvekilinin zorunlu inisiyatifini halkımızın takdirlerine sunuyor ve ‘Hayır’da hayır vardır diyoruz” denildi.