Eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu’nda büyük gerginlik yaşandı.

 

AK Partililer 100 civarında milletvekili ile olası bir işgale karşı kürsü önünde barikat kurdu.

 

CHP’li 50-60 civarında milletvekili ise komisyon kapısının önünde beklerken salonu bir anda karıştı ve kavga çıktı.

 

Büyük arbedenin yaşandığı salonda CHP'li Nur Serter ezilmekten son anda kurtuldu.

 

Kavgada sert sözler sarf edilirken sandalyeler de havada uçuştu. Kavga sırasında bazı milletvekillerinin yaralandığı öğrenildi.

 

KAVGA SÜRERKEN OYLAMAYA DEVAM EDİLDİ

Komisyonda hareketlilik sürerken teklifle ilgili maddelerin oylamasına devam edilmesi dikkat çekti. Yaklaşık yarım saat süren oylama sonucu teklif Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi.

 

Bu sırada CHP'li milletvekillerinin "Kahrolsun faşizm" şeklinde sloganlar attığı görüldü. Tartışma ve kavgaların ardından CHP'liler salondan ayrıldı. CHP'liler yaşananlarla ilgili basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

 

ZORUNLU EĞİTİMİ 12 YILA ÇIKARAN TEKLİF

Teklife göre, ilköğretim kurumları; ilkokul ve ortaokul olarak bağımsız okullar halinde kurulacak. Ancak imkan ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilecek.

 

YUMRUKLU TOPLANTIYA GELEN TEPKİLER

TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  Milli Eğitim Komisyonu'ndaki kavgayla ilgili, "Ak Partili ve CHP'li milletvekilleri arasında arbede yaşanıyormuş?" sorusuna, "'Muş' üzerine bir açıklama yapmam. Gerçeği bilmem lazım" dedi.

 

DEMOKRASİMİZ AÇISINDAN KARA BİR GÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eğitimde 4+4+4 düzenlemesinin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda çıkan kavgayla ilgili, "Demokrasimiz açısından kara bir gün. Eşkiyanın parlamentoda olduğunu bize hatırlattılar. Milletvekilimizin tekmelenmesi, onların konuşturulmaması, baskı uygulanması demokrasi açısından ayıptır. Yazıktır bu ülkeye. Çocuklarımızın geleceği için üzülüyoruz" diye konuştu.

 

PARLAMENTER DEMOKRASİ FİİLEN SONA ERMİŞTİR

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve milletvekilleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise "Parlamenter demokrasi fiilen sona ermiştir. Bu iş bitti" dedi. "Yere düşmüş arkadaşımıza tekme atan bir ş....siz vardı" ifadesini kullanan İnce, "Hangi mahkeme ne yapıyorsa yapsın. İnsanlıktan nasibini almamış mahluklar" diye konuştu. İnce, şöyle devam etti: "AKP'liler, 'bizim çoğunluğumuz var, sizi konuşturmayız, gerekirse döveriz' diyorlar anlayacağınız. Milletvekili dövüyorlar, gazeteci dövüyorlar. Burada bizim can güvenliğimiz de kalmadı. Yüreği olan herkese sesleniyorum; CHP burada. Bunlara ezilmeyeceğiz, pes etmeyeceğiz. Parlamenter demokrasi fiilen sone ermiştir. Bu iş bitti."

 

OTORİTER EĞİLİM, OTORİTER REJİM

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise "Bugün çoğunluğun zorbalığının TBMM ve Türk milletinin tarihine geçirildiği gündür. Bugüne kadar ben AKP'nin eğilimini 'otoriter eğilim, otoriter rejim' olarak tanımlıyordum ama otoriter rejim AKP'yi tanımlamakta artık yetersiz kalmıştır, onun da ötesine geçmiştir. CHP bu teklifin peşini bırakmayacaktır" dedi. CHP milletvekilleri daha sonra, "kahrolsun faşizm" şeklinde slogan attı. (CNNTÜRK)