İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, OHAL kanunu kapsamında kapatılan 370 derneğe ilişkin, “Bağırıyorlar, çağırıyorlar. 370 dernek kapattık. Vurduk kilidi, gitti. Hadi bakalım açın da görelim” ifadelerini kullandı.

Soylu, İstanbul’da bir derneğinin açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Soylu’nun açıklamaları şu şekilde:

Bağırıyorlar, çağırıyorlar. 370 dernek kapattık. Neden? Oralarda konaklayacaklar, pinekleyecekler, terör örgütüne destek sağlayacaklar, biz de onları meşru bir organ olarak göreceğiz. Vurduk kilidi, gitti. Hadi bakalım açın da görelim. Kamu görevlisiyse de bir şekilde PKK’ya dayanıyorsa, yardım, yataklık ediyorsa, bu milletin hiçbir kuruşunu onlara nasip ettirmeyiz.

Bütün vali, kaymakam, emniyet müdürleri ve jandarma kuvvetlerimiz, bu işin üzerine gidiyor. 2023 geliyor. Kuruluşumuzun 100. yılı. Bizi geri düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Avuçlarını yalayacaklar. Hiç endişe etmeyin. FETÖ’nün hakkından geldik, gelmeye devam edeceğiz. Kafalarını kaldırabilecek takatleri kalmayacak bu ülkede. Terör örgütü PKK, KCK ve tüm uzantıları… İşte kış geldi.

Eskiden ne olurdu? Erzaklarını alırlardı. Şimdi dahi Derik’in etrafındaki mağaralarda bu gece de erzaklarını kaçırmak için çabalıyorlar ancak tepelerine biniyoruz, tepelerine. Evlatlarımız şu anda bile operasyon yapıyor, tepelerine biniyor. Bu evlatlarımızın kanını yerde bırakmayacağız. "Bakın, evladımızın şehit olmasında bugüne kadar, 'Aman şu sendikaya mensuptur, aman şuna mensuptur' diye bizi birtakım meşru organlar üzerinden oyalayanlara söylüyorum. Bundan sonra mazeret yok.

Kamu görevlisiyse de bir şekilde PKK’ya dayanıyorsa, yardım, yataklık ediyorsa, bu milletin hiçbir kuruşunu onlara nasip ettirmeyiz. Bütün vali, kaymakam, emniyet müdürleri ve jandarma kuvvetlerimiz, bu işin üzerine gidiyor. Bağırıyorlar, çağırıyorlar. 370 dernek kapattık. Neden? Oralarda konaklayacaklar, pinekleyecekler, terör örgütüne destek sağlayacaklar, biz de onları meşru bir organ olarak göreceğiz. Vurduk kilidi, gitti. Hadi bakalım açın da görelim. Hukuk ve demokrasi içinde olanlar, başımızın üstünde. Ne olacak?

Belediyelerde gelecekler, araçlarıyla hendek kazacaklar. Avrupa diyecek ki 'Niçin bu belediye başkanlarını görevden aldın?' PKK gibi bir terör örgütüyle bir gün karşı karşıya kalsa, onu yedi kat yerin dibine gömer, Avrupa. Ama Türkiye olunca iş değişiyor. İki yüzlülük... Bu anlayışı biz kaldıramıyoruz. 15 Temmuz’da davranışlarını gördük. Bugün de görüyoruz. Avrupa, tümüyle ayağa kalksan da bu terör örgütüne sonuna kadar sahip çıksan da bunu yerin yedi kat dibine, bizler gömeceğiz.