Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplantısında yaptığı konuşmada polisin öğrencilere yönelik şiddetini savunan açıklamalar yaptı.
12 Eylül döneminde katledilen gençleri siyasi malzeme yapmak için, danışmanlarınca hazırlanan metinleri gözyaşları içinde okuyan Başbakan’ın kendi zamanının duyarlı gençlerine karşı bu yaklaşımı samimiyetinin göstergesi oldu.

İşte Başbakan Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından ilgili bölüm:

"GENÇLERİN EYLEMİ PROVAKATİF"

“Birkaç gündür gazeteler televizyonlar bazı gençlerin provokatif eylemlerine ağırlıklı yer veriyor. Protesto demokratik bir haktır. Emniyet bu tür bir organizasyonunu güvenliğini tesis etmekle mükelleftir. Buraya gelen öğrenciler değişik siyasi partilerden belli ideolojinin mensubu olarak kalkıp da protesto değil, bakın biz de bu toplantıya girmek istedik diyorlar, sizi böyle bir toplantıya davet ettik mi geliyorsunuz? Ama biz kusura bakmayın elinde sopa ve yumurtayla gezen gençlerle toplantı yapmayız. Biz düşüncesiyle, fikriyle entelektüel zemini güçlendirmek isteyen gençlerle bunu konuşuruz. Karşı düşünceye sabır göstermeyen gençlerle neyi konuşacaksınız. Demokrasi bu değil. Demokrasi katkıdır. Özgürlükler bu değil. Özgürlükler düşünceyi özgürce ifade etmektir.”