Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Ermeniler ve 7 Haziran’da AKP, CHP ve HDP’den meclise giren 3 Ermeni milletvekili hakkında yürütülen ırkçı kampanyalara karşı bu partilerin ve yargının dikkatini çekti.

Yapılan yazılı açıklamada, “utanç verici bir kampanya” başlatıldığı ve 19. Yüzyıl ortasından itibaren yok ede ede bitiremediğimiz Ermeni kardeşlerimizin buna malzeme yapıldığı dile getirildi.

“Ermeni milletvekilleri hakkında partilerinin ve Yargı’nın dikkatine” diye başlayan açıklamada Ani harabelerinde ataları için dua eden Ermeni kadının karşısına geçip ezan okuyanlar, sokaklarda Ermeni avına mı çıkalım diye soran Kars Ülkü Ocakları, eski vergi rekortmeni genelev işletmecisi Manukyan’a gönderme yapan MHP’li Adana belediye başkanı gibi son günlerde yaşanan Ermeniler’e yönelik ırkçı yaklaşımlar hatırlatıldı ve üç ayrı partiden seçilen Ermeni milletvekillerinin hedefe konduğu belirtildi.

“Bu hayasızca ve rahatça ortaya saçılan ırkçı nefret söylemlerini savcılar ve yargıçlar duymazdan geliyor. Çok yakın geçmişte insan hakları savunucularına uygulanmış olan TCK Md. 216 bu ırkçı söylemlere uygulanmıyor” denilen açıklamada bu milletvekillerinin mensup olduğu partilerin de suskunluk içinde olduğuna dikkat çekildi.

“Ermeni milletvekillerine sahip partiler bu hayasızlıklara karşı çıkmalı, ırkçı saldırıları derhal kınamalıdırlar” denilen açıklamada ilk iş olarak “Irkçılık ve Nefret Söylemiyle Mücadele Yasasını”n çıkarılması talep edildi. Aksi halde bu saldırıların her “ihtiyaç halinde” piyasaya sürüleceği uyarısında bulunuldu. (Demokrat Haber)