25 Aralık soruşturmasını başlatan ancak dosyadan el çektirilerek Tekirdağ'a düz savcı olarak atanan Muammer Akkaş'ın ihracı istendi.

Türkiye, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının verilen takipsizlik kararı ile kapatılmasını tartışırken, bir diğer dosya olan 25 Aralık soruşturmasını başlatan Savcı Muammer Akkaş'ın ihracı istendi.

Akkaş, 25 Aralık  soruşturmasını yürütürken görevden alınarak Tekirdağ’a düz savcı olarak atanmıştı.

Birgün’de yer alan habere göre, Akkaş hakkında açılan soruşturmayı tamamlayan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Müfettişi Ömer Kara, Akkaş’ın meslekten ihracını istedi.

'VİCDANIM RAHAT, KADERDE VARSA ÇEKERİZ'

İhraç istemini yorumlayan Muammer Akkaş, ‘vicdanının rahat olduğunu’ söyledi.

Bu tür davaların nasıl sonuçlanması gerektiğini iyi bildiğini belirten Akkaş, şu ifadeleri kullandı; " Geçmişte bu ülkede uyarı cezası verilmesi gerekirken meslekten ihraç edilen Ferhat Sarıkaya olayı yaşandı. Benim vicdanım rahat. Ben doğru olanı yaptığıma inanıyorum. Ben soruşturmada bütün sorulara makul cevaplar verdim. Anadolu’da bir söz vardır; Meyve veren ağaç taşlanır. Kaderde varsa başa gelen çekilir" dedi.

Akkaş, HSYK kararının kendisine henüz tebliğ edilmediğini ve işinin başında olduğu söyledi.

'SORUŞTURMA YAPMAM ENGELLENDİ' DEMİŞTİ

Muammer Akkaş, 25 Aralık dosyası elinden alındığında zehir zemberek bir açıklama yapmış ve “Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir” demişti.